top of page

Mitä kuuluu junioreille?

Squashliiton nuorisopäällikkö Tomi Niinimäki vastaa Nikkiboxin toimituksen sähköpostihaastatteluun.


Tomi esittelee squashin junioripalloja.



Mitä kuuluu squashjunioreille?


- Squashjunnuille kuuluu ihan hyvää, tilanne huomioon ottaen. Olemme päässeet junnujen kanssa treenaamaan kohtuullisen säännöllisesti muutamaa katkoa lukuun ottamatta. Nuorimmat lapset ovat onneksi selvinneet hieman vähemmin häiriöin kuin yli 15-vuotiaat. Alkusyksyn treenien perusteella myös

näyttää, että lähes kaikki junnut olisivat löytäneet tiensä takaisin treeneihin, joten tilanne näyttää ihan kohtuullisen hyvältä.



Mikä on Keitsi Cup?


- Keitsi Cup on houkutteleva squashtapahtuma junioreille ja suoraa jatkumoa Jaffa Cupin perinnölle. Tavoitteensa on saada kauden aikana järjestettyä 10 osakilpailua ympäri maata ja samassa yhteydessä myös squashleiri ainakin alle 13-vuotiaille. Tapahtuma nimettiin viime vuonna edesmenneen Keijo ”Keitsi” Kiukkolan mukaan, jolla oli suuri rooli Jaffa Cupin käynnistämisessä.



Mitä sanoisit 8-12-vuotiaille lapsille, jotka kävivät ensimmäistä kertaa kokeilemassa squashia ja janoavat nyt lisää?


- Ekakertalaisia lapsia kehottaisin pitämään hauskaa squashkentällä! Aina ei tarvitse olla kovin selkeätä ajatusta siitä, että mitä harjoitellaan, kunhan vaan mennään kentällä ja juostaan pallon perässä. Jos kipinä iskee oikein todenteolla, niin sitten suosittelen kyselemään lähimmältä squashhallilta junnutreenejä ja sitten vaan kokeilemaan.



Teksti: Suvi Erjanti

Kuva: Ville Nikunen



Lue myös:

87 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Pääkirjoitus

bottom of page